Bagom

Vores mission er at revitalisere demokratiet til det 21. århundrede.

Det Politiske Akademi vil rekruttere og uddanne fremtidens politiske ledere ved at skabe et forum, hvor man sammen med mennesker fra det politiske liv kan afprøve sine egne politiske ambitioner og dyrke sine talenter.

Det repræsentative demokrati er det eneste politiske system, der kan realisere og forløse det menneskelige potentiale og sikre tryghed, lighed og frihed. Vi tror på en verden af originale idéer, banebrydende individer og sammentømrede fællesskaber, der er understøttet af stærke institutioner, et driftigt erhvervsliv og et vibrerende civilsamfund, der til sammen sørger for at det godt at være borger i Danmark.

Verden står overfor stor mistillid til politikere og institutionerne, og de globale, nationale og lokale udfordringer synes større end nogensinde. Samtidig er der en stor bevægelse i gang blandt unge, der arbejder for at skabe en bedre verden. Vi arbejder på at lukke hullet mellem mennesker og institutioner, og derigennem skabe et mere frugtbart demokrati.

Gennem Det Politiske Akademi vil vi have flere danskere til at stille op til de politiske valg via partierne. Bag Det Politiske Akademi står organisationen DemokratiFronten, der er stiftet af nuværende og tidligere politikere, samt en række eksperter.

Kredsen består af:

Akademiet er støttet af: